Nieuws

Natuurbegraven Nederland zelfstandig

07/03/2016

Movement Investments neemt afscheid van Natuurbegraven Nederland, een project van Green Movement, gericht op duurzaam investeren. Met natuurbegraafplaats Heidepol in bedrijf en de openingen van natuurbegraafplaatsen Schoorsveld en Maashorst in zicht, gaat Natuurbegraven Nederland geheel zelfstandig verder. Movement Investments is trots dat het heeft kunnen bijdragen aan het succes van Natuurbegraven Nederland en de groei van natuurbegraven in Nederland.

Centrumplan Schaijk

26/11/2014

Grote plannen met centrum Schaijk

Vastgoedbelegger Movement Real Estate (MRE) heeft in nauwe samenwerking met VOCUS architecten bna een stedenbouwkundig plan ontwikkeld voor het centrum van Schaijk.

Het plan zorgt voor een sterke verbetering van de functionele en ruimtelijke kwaliteit en streeft naar een evenwichtige balans tussen de bestaande woningen en winkels en een nieuw aanbod van winkels, dienstverlening, zorg, welzijn en wonen voor zowel senioren als starters.

De markies wint FGH vastgoedprijs 2014

24/11/2014

De Markies wint FGH Vastgoedprijs 2014

De FGH Vastgoedprijs 2014 is toegekend aan Movement Real Estate, Built to Build Retail en Van Deursen Group voor de herontwikkeling van De Markies in Den Haag.

Op een lastige, binnenstedelijke locatie werd in hoog tempo een onooglijk winkelcomplex getransformeerd tot blikvanger én publiekstrekker van het Haagse kernwinkelgebied. De deels behouden historische gevel in combinatie met de strakke stedelijke architectuur en een geheel aanpasbare winkelplattegrond zijn sterke kwaliteiten van een project, dat ondanks tegenslag toch winstgevend bleek.

Uit de wijze waarop De Markies tot stand is gekomen, spreekt voor alles de kwaliteit van het getoonde vastgoedondernemerschap. Met grotendeels eigen vermogen zijn forse risico’s genomen, die zich uiteindelijk ook hebben uitbetaald in de vorm van een marktconform rendement. Bij aanvang van het project werd met het nodige enthousiasme ingezet op een hoog ambitieniveau. Het is knap dat daaraan tot op het moment van oplevering is vastgehouden.

De Markies bewijst niet alleen dat problemen rond de (her)ontwikkeling van vastgoed sneller en effectiever kunnen worden bestreden, wanneer gemeenten en ontwikkelaars de handen ineen slaan. Het project laat ook zien dat er nog altijd voldoende mogelijkheden zijn om objecten van hoge kwaliteit aan het commercieel vastgoedsegment toe te voegen.

Die combinatie van factoren maakt dat De Markies is uitgeroepen tot het winnende project van de FGH Vastgoedprijs 2014.

Lees hier meer over de FGH Vastgoedprijs 2014.